Nadogradnja noktiju BrillBird proizvodima za profesionalnu negu noktiju. Zablistajte novim sjajem - BrillBird sjajem!

Nadogradnja noktiju BrillBird proizvodima

Nanošenje UV gela

  Nanosenje UV gel za nokte
 1. Četkicom nanesite univerzalni Primer na površinu prirodnog nokta. Sačekajte da se Primer dobro osuši.
 2. Četvrtastom četkicom nanesite prvi gel: osnovni providni gel ili roze osnovni gel (clear base/pink base).Gel mora dobro da se nanese na konturu nokta jer se sam pomalo povlači. Nemojte koristiti previše gela, izbegavajte da gel dodiruje kožu. Gel nanesite na četri prsta jedne ruke i na palac druge ruke. Ponovite postupak i sa drugom rukom.
 3. Tretirajte 2 min pod UV lampom. Lampa ne suši gel, ona ga učvršćuje. Nakon tretiranja gel će bii lepljiv.
 4. Odmah nakon prvog tretiranja uklonite lepljiv omotač fiksatorom gela i počnite sa nanošenjem drugog, gela za oblikovanje. Ovaj gel se nanosi u malo debljem sloju u obliku suzice na sredinu nokta i vrhom piramidalne četkice razliva se po celoj konturi nokta. Tretirajte u UV lampi nokat po nokat (tretirajte gel na svakom prstu nekoliko sekundi dok nanosite gel na isti nokat druge ruke. Na ovaj način izbeći ćete da vam gel curi po zanokticama.Kada su svi nokti ovako uradjeni onda ih sve tretirajte puna 2 minuta u UV lampi.
 5. Sada ćete isturpijati gel:
  - Uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela bez acetona - Počnite turpijanje
  - Turpijajte prelaz oko zanoktice, bočne stranice i sam vrh nokta, debljina gela ostaje samo na sredini nokta
  - Završite belim blokom
  - Uklonite prašinu četkicom
  - Nanesite završni sjajni gel
  - Tretirajte 2 minuta
  - Uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela bez acetona
 6. Nanesite lak za nokte
 7. Osušite lak koristeći sušač laka

Francuski manikir sa UV gelom

  Frenc Francuski manikir
 1. Nakon tretiranja providne baze uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela i počnete sa povlačenjem linije belim gelom za francuski manikir na svaki nokat uz pomoć četkice za francuski manikir. Tretirajte svaki nokat nekoliko sekundi nokat po nokat.Kada su svi nokti ovako uradjeni onda ih sve tretirajte puna 2 minuta. Odmah nakon ovog tretiranja uklonite lepljivi omotac fiksatorom gela i počnite sa nanošenjem roze gela za francuski manikir, koristeći opet metodu za fiksiranje nokat po nokat i na kraju tretirajte ih ponovo 2 minuta. Ovaj gel se nanosi u malo debljem sloju u obliku suzice na sredinu nokta i vrhom piramidalne četkice razliva se po celoj konturi nokta.
 2. Sada ćete morati da isturpijate gel:
  - Uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela
  - Počnite turpijanje
  - Turpijate prelaz oko zanoktice bočne stranice i sam vrh nokta, debljina gela ostaje samo na sredini nokta
  - Završite belim blokom
  - Uklonite prašinu četkicom
 3. Nanesite završni sjajni gel, tretirajte 2 minuta u UV lampi, uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela.
 4. Upotrebite UV zaštitu za dodatnu zaštitu vašeg francuskog manikira od žutila

Nanošenje gela u boji na veštačke ili na prirodne nokte

Color gel za nokte Pažnja: nemojte zaboraviti da dobro promešate gel u boji pre upotrebe! Svi pigmenti treba da su ravnomerno rasporedjeni u vašoj posudici!

 1. Nakon tretiranja providne baze uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela počnite sa nanošenjem gela u boji.
  Važno: nanosite veoma tanke slojeve na svaki nokat i nastavite da radite noka po nokat, sloj po sloj bez zaustavljanja sve dok čitava površina nokta ne pokazuje nikakve senke i dok nije potpuno prekrivena u potpunosti.Onda tretirajte nokte jos 2 puna minuta.
 2. Uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela, lagano ispolirajte svaki nokat belim blokom, na kraju korigujte neravnine turpijom, uklonite prašinu četkicom, nanesite poslednji sloj gelau boji na svaki nokat.
  Odmah nakon tretiranja ovog poslednjeg sloja, nanesite sjajni gel. Tretirajte 2 minuta i uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela.

Produžavanje prirodnih noktiju (frenč varijanta)

  Nadogradnja prirodnih noktiju
 1. Ako je neophodno zanoktice vratite metalnim guračem ili drvenim štapićem. Višak zanoktica može se odseći canglama za zanoktice ali pažljivo. Delovi kože na noktu uklanjaju se električnom turpijom sa finim dodatkom.
 2. Pripremite površinu nokta turpijom.
 3. Isturpijajte prirodni nokat u željeni oblik.
 4. Dezinfikujte nokat proseptikom.
 5. Nanesite univerzalni prajmer na površinu prirodnog nokta.
 6. Postavite kalupe.
 7. Četkicom četvrtastom nanesite prvi gel omotač: Roze osnovni gel. Gel mora dobro da se nanese na konturu nokta sa kalupom jer se on sam pomalo povlači. Nemojte koristiti previše gela, izbegavajte da gel dodiruje kozu.
 8. Tretirajte 2 minuta pod UV lampom. Lampa ne suši gel, ona ga učvršćuje. Nakon tretiranja gel će biti lepljiv.Odmah nakon prvog tretiranja uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela. Skinite kalupe. Sada isturpijajte višak gela i oblikujte nokat u željeni oblik.
 9. Počnite sa povlačenjem bele linije belim gelom za francuski manikir na svaki nokat. Tretirajte svaki nokat nekoliko sekundi nokat po nokat u UV lampi. Kada su svi nokti ovako uradjeni onda ih sve tretirajte puna 2 minuta. Odmah nakon ovog tretiranja uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela i počnite sa nanošenjem drugog gela (bilder gela) on se nanosi u debljem sloju u obliku suzice na sredinu nokta i vrhom piramidalne četkice razliva se po celoj konturi nokta, koristeći metodu fiksiranja nokat po nokat i na kraju tretirajte ga opet puna 2 minuta.
 10. Sada ćete trebati da isturpijate gel:
  - Uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela
  - Počnite turpijanje, turpijajte prelaz oko zanoktica , bočne stranice i sam vrh nokta, debljina gela ostaje samo na sredini nokta
  - Završite belim blokom
  - Uklonite prašinu četkicom
  - Nanesite završni gel sjajni gel
  - Tretirajte 2 minuta
  - Uklonite lepljivi omotač fiksatorom gela
  - Nanesite UV zaštitu, za dodatnu zaštitu vašeg francuskog manikira od žutila

Aplikacija veštačkih noktiju

  Veštački nokti
 1. Ako je neophodno, vratite zanoktice metalnim guračem ili drvenim štapićem. Višak zanoktica može se odseći canglama za zanoktice ali pažljivo. Delovi kože sa noktiju uklanjaju se električnom turpijom sa finim dodatkom.
 2. Pripremite površinu nokta, tako sto ćete koristiti blok za poliranje noktiju, odstranite sve sjajne delove.
 3. Isturpijajte prirodni nokat u željeni oblik. Vodite računa da veštački nokat potpuno odgovara prirodnom noktu.
 4. Izaberite odgovarajuće veštačke nokte, nemojte izabrati preuske, nego dovoljno velike, onda možete isturpijati bočne zidove da dobijete preciznu veličinu. Vodite računa da veštački nokat prekriva do 1/2 prirodnog nokta. Ako prekrva više od 1/2 upotrebite cangle za nokte da skratite i prilagodite noktu.
 5. Denzifikujte nokat i uklonite dezinfikator i sve ostatke prašine.
 6. Stavite kap lepka na veštački nokat i rasporedite je po njemu. Odmah stavite nokat u horiyontalan položaj i držite tako do konačnog lepljenja. Lepljenje se obavlja jačim guranjem veštačkog nokta na nokat. Stavite veštački nokat naslanjajući ga na nokat od ivice nokta prema zanoktici. Pažnja: ostanite u vertikalnom položaju tako da se prvi deo ne otvori i da vazduh ne udje ispod veštačkog nokta, držite čvrsto prst i nokat dok se potpuno ne povežu.Odmah uklonite višak lepka oko zanoktice kozmetičkim jastučićem.
 7. Isecite veštačke nokte canglama za nokte i isturpijajte ih u željeni oblik.Proverite dužinu i oblik svakog nokta tako što ćete okretati šake.
 8. Predjite na poravnavanje veštačkog nokta sa prirodnim električnom turpijom, prvo sa grubom, pa završite finom dodatkom dok se približavate prirodnom noktu.Obavezno uklonite sve sjajne delove sa veštačkog nokta grubom turpijom i ostavite bez poliranja. Ne sme se videti razlika u boji izmedju prirodnog i veštačkog nokta.
  Važno: korigujte konturu nokta i oblikujte turpijom.
 9. Nanesete proseptik da denzifikujete i uklonite prašinu četkicom.